středa 23. ledna 2013

Barva pro rok 2013: Smaragdová zeleň

V aktuálním vydání našeho magazínu jste si mohli přečíst o trendech v barvách pro rok 2013 podle společnosti Dulux. Ale i jiné firmy vyhlašují "barvu roku" a tak například podle Pantone je tou letošní barvou smaragdová zeleň.

"Živá, zářivá, svěží. Barva elegance a krásy, která přináší pocit pohody, rovnováhy a harmonie."







Barvou roku 2012 podle Pantone byla mandarinkově oranžová (možná si vzpomínáte na článek v úplně prvním vydání Bohemia Living?), která byla energická a dodávala pozvbuzení. Jak už název barvy pro letošní rok napovídá, díky spojení se smaragdy vyvoláva tato barva asociace s luxusem a rafinovaností. Už od dávných dob byl tento náhderný odstín v mnoha kulturách znamením krásy a nového života.

Smaragdově zelenou uvidíte letos nejen v interiérech, ale i v módě.

foto: Pantone.com

foto: Pantone.com

2013 Color of the Year: Emerald

Koláž: cutandpaste on Polyvore.com


Foto via: preppystripesblog.wordpress.com
Foto via: blog.hgtv.com
Foto via: ashleighweatherill.com

Jak se vám tato barva líbí? Pořídili byste si něco smaragdového do interiéru? Mimochodem - i rostliny s tmavě zelenými listy vám dodají interiéru trochu této trendy barvy :-). A tato barva bude skvěle ladit se spoustou dalších odstínů. S neutrálními bude působit elegantně, se žlutou vesele a energicky, s fialovou luxusně...

Foto via: blog.sheffield.edu

A jestli chcete ještě více obrázků a inspirace ke smaragdově zelené barvě, podívejte se na náš Pinterest!


4 komentáře:

  1. Mne sa teda táto farba náramne páči. Zelenú mám rada. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se líbí taky moc. Uvažuju aspoň o polštářcích do obýváku ve smaragdové :-)

      Vymazat
  2. the color of the hear green emarald. I coudn't think of a better color for this hear. and it looks good even in furniture! I think you would like this piece in your color selection: http://www.bocadolobo.com/en/limited-edition-collection/sideboards/diamond-emerald/index.php

    OdpovědětVymazat
  3. I love this color, I'm interior designer and this is one of the colors that I like to work more, and this year is a trend, would be interested this piece http://www.bykoket.com/catalogue/gem.php in your page as well...good work!

    OdpovědětVymazat