úterý 29. ledna 2013

5 tipů pro vaši garáž

Garáž bývá často opomíjená část domu. Slouží k zaparkování našeho plechového miláčka, ale často také jako dílna, skladiště zahradních či sportovních potřeb, kočárků a dalších věcí. Taková garáž ale může posloužit i úplně jinému účelu. Pojďte se s námi podívat na několik tipů, jak dodat vaší garáži úplně novou tvář.

1. Jarní úklid aneb vše je v organizaci
Možná, že je vaše garáž vzorně uklizená a uspořádaná, ale možná, že také ne a potřebovala by trochu provětrat. Vyházet to, co už nepotřebujete, uspořádat a zorganizovat vše, co je nezbytné. Existuje spousta chytrých úložných systémů, které vám v tom mohou pomoci. Spoustu tipů najdete také třeba na  stránkách Marthy Stewart.

foto: countryliving.com

2. I garáž si zaslouží barvy
Kdo říká, že garáž musí být jen šedá nebo bílá? Pokud vám garáž slouží třeba jako dílna, není důvod, proč byste si nemohli dopřát také nějaké barvy. Nemusíte se bát ani výrazných odstínů, protože v garáži zase nebudete pravděpodobně trávit tolik času, aby vás barva brzy omrzela. Různé barvy můžete také použít k oddělení různých částí garáže - např. skladovací a pracovní.

foto: Pinterest


3. Uvažujte jinak
Někdy se stane, že nám prostory vlastního domu už nestačí a potřebovali bychom je rozšířit, třeba o pracovnu, nebo byt pro mladé či naopak bezbariérový byt pro seniory - garáž můžete přeměnit na krásný obytný prostor. Podívejte se na několik takových inspirativních proměn.



Nebo si můžete otevřít restauraci ve vlastní garáži - jako na tomto obrázku :-)

Foto: www.houzz.com



4. Garáž jako relaxační oáza
Zní to divně, ale pokud nemáte pro garáž zrovna jiné využítí, můžete si z ní udělat podobnou oázu, jako Angie Miller. Ze staré garáže, která sloužila jen na odkládání haraburdí, vytvořila krásný letní venkovní pokoj. Více fotek najdete zde.



5. Nový kabátek
Nepotřebuje náhodou vaše garáž nová garážová vrata? Na trhu existuje celá řada typů garážových vrat a někdy není snadné se v nich zorientovat. Důležité je si nejprve uvědomit, k jakému účelu garáž využíváte a jestli je například nutná kvalitní izolace. Také záleží, kolik je v garáži prostoru - zda můžete mít vrata s výsuvem ke stropu, do strany, výklopná či rolovací... Nejlepší je se obrátit na odborníky - třeba na této stránce http://www.univers.cz/garazova-vrata. Na vás už bude jenom si vybrat tu nejlepší barvu pro krásné sladění s celým exteriérem garáže a domu.



Žádné komentáře:

Okomentovat