čtvrtek 3. května 2012

Letem světem: Jarní hrnčířské a řemeslné trhy Beroun

Až budete o víkendu přemýšlet kam na výlet, zvažte návštěvu vyhlášených berounských trhů. Ty letos slaví 10 let a pokaždé nabízí něco nového. Jako hlavní novinku začnou pořadatelé představovat každý ročník jedno umělecké řemeslo. První výběr padl na kamenosochařství. Kromě vysochaných prací vystavených uprostřed náměstí se můžete podívat na studenty kamenosochařské školy při práci. Ze stánkového prodeje převáží hrnčíři, chybět nebudou ani řemesla jako kovář, bednář, truhlář a velký výběr nabídnou také kulinářské stánky.

Tip Bohemia Living: Na místě si můžete vyzkoušet točení na hrnčířském kruhu.

Jestliže vyrazíte s dětmi, oceníte kousek od místa dění medvědárium s přilehlým dětským hřištěm a třeba i rozhlednu Městská Hora. V muzeu přímo na náměstí právě probíhá výstava Papírový svět origami a během trhů si tu mohou děti vyzkoušet výtvarné dílny vedené zkušenými origamistkami.

Zdroj foto: freundevonfreunden.com, boston.com, pinterest.com, seznamzbozi.cz


Zdroj: 
http://muzeum-beroun.cz/01/2012/origami/ 
http://www.hrncirsketrhy.cz

2 komentáře:

  1. Super,to by mohl být krásný a zajímavý výlet!Michaela

    OdpovědětVymazat
  2. Hezký den:-) V Berouně bydlím už 10 let, takže vlastně s trhy slavíme své kulatiny:-) Hrnčířské a řemeslné trhy doporučuji. Jsou nádherné! Rok od roku bohatější a krásnější. Fandům keramiky doporučuji. Jen se připravte na veliké množství lidí:-)

    OdpovědětVymazat